08/10 - 20.30 uur: Blues Syndicate

Gepubliceerd op 28 februari 2023 om 08:21

Roots Time BE

https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2020/AUG1/CD95.html

“ Opvallend debuut van inspirerende Turkse Leuvenaar… “

De in Istanbul geboren Özgür Hazar is een blues/rock gitarist en singer-songwriter. Van 2006 tot 2008 speelde hij in diverse bands in Philadelphia. Daarna keerde hij terug naar Istanbul, waar hij in clubs met zijn band optrad, waarna hij zich in 2018 in Leuven vestigde. In het voorbije jaar werkte hij aan zijn debuutalbum, waarvoor hij de promo single “Sad and Blue” uitbracht, die ook verscheen op het BRR (Broadcasting Radio Recordings) label. Hazar is op gitaar beïnvloed door de “groten” die hem vooraf gingen als BB King, SR Vaughan en Eric Clapton.

Op zijn debuut ‘Sad and Blue’ wordt Özgür Hazar (zang, gitaar) gebackt door de bassisten Sitki Sencer Ozbay (zes nummers) & Murat Bolat (twee nummers), drummer Jason M en de toetsenisten Julia Driessen (Hammondorgel, piano) & Yavuz Daridere (Hammondorgel, Rhodes). De zang wordt van Hazar in de zwoele opener “I’m on Fire” overgenomen door Raye Cole (een singer-songwriter uit East St. Louis, IL), op het swingende “Baby Blue” op crooner-achtige wijze door de Bulgaar Konstantin Tomov, op het soulvolle “Can’t Stop Missing You” erg knap door Nikki N. en, op het Josh Smithnummer “That Ain’t Me” door Gorkem Bolaca. Josh Smith is een singer-songwriter uit US

De band staat er als een huis en Hazar is -met zijn snedige gitaarrifs- een prima gitarist, die qua composities en stijl duidelijk eigen keuzes maakt. Zijn eigen composities variëren van uptempo, swingend, bluesy en rustige ballades. Ze zijn verpakt in Latino-achtige bluesy rock als “Let Me Be Your Man”, in een shuffle als “Sweet Angel”, in rap toestanden als “Fuzz Funk” en, in slow blues à la lettre als de afsluiter “Fade Away”.

“Özgür Hazar is een naam die we zeker moeten onthouden, want zijn opvallend, erg gevarieerd debuut blues/rock album ‘Sad and Blue’ is kortweg een unieke uitstekende starter…” (ESC for Rootstime.be)

 

Özgür Hazar : Vocals & Guitar

Pieter Akkermans : Keys

Geert Zonderman : Bass Guitar

Vincent Caers : Drums


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.