05/12 Orlando - 20.30 uur. GEANNULEERD

Gepubliceerd op 12 juli 2020 om 14:24

05/12: Orlando - 20.30 uur.

 

Orlando, de naam waarmee Toine Thys z’n Frans-Belgisch quartet doopte, verwijst naar het mysterieuse hoofdpersonage van de gelijknamige roman van Virginia Woolf. Orlando wil onsterfelijk worden en reist in zijn verhaal door de tijd. Dat is ook wat de vier musici van Orlando doen: ze gaan op verkenning in het leven en hun evolutie doorheen de tijd.
Een veelheid van stijlen en toonaarden, van subtiele ritmes en melodieën, geïnspireerd door traditionele muziek uit verschillende culturen en andere tijden. De toehoorder wordt meegevoerd in een poëtisch en tijdloos universum . De drums klinken lichtvoetig en de bas centraal als de oude boom waaronder Orlando zich installeerde. De baaasklarinet mengt zich in het spel van geluid en stilte op een wisselend stramien van akkoorden.
Brusselaar Toine Thijs (sax/basklarinet) speelde de wereld rond met gevestigde waarden aan zijn zijde. In het Orlando Quartet wordt Toine bijgestaan door -vroeger reeds in Zottegem te gast met Philip Catherine- Antoine Pierre en twee Parijsenaars Florent Nisse en Maxime Sancez.

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.