07/11 Peter Hermesdorf Quartet - 20.30 uur. GEANNULEERD

Gepubliceerd op 13 juli 2020 om 14:16

07/11: Peter Hermesdorf Kwartet - 20.30 uur.

 

Peter Hermesdorf (Meerssen,NL 1967)

Peter studeerde aan het conservatorium van Maastricht bij Albert Beltman, Adri van Velsen en Toon Roos. Afgestudeerd als Uitvoerend Musicus(Master) volgde hij daarnaast gastlessen van o.a. Bob Sheppard en Bob Malach. Hij maakt(e) deel uit van verschillende jazz-en fusionformaties in Nederland (o.a. Searing Quartet (o.a.North Sea Jazz Festival,VPRO-tv), Iain Matthews(Fairport Convention), Ron van Stratum Band, België (o.a. Port Salut, Enrique Tarde) en Duitsland.(P.U.L.S.E.)

Peter Hermesdorf speelde of speelt als (gast)solist bij diverse jazz-en popformaties(o.a. Madeline Bell (USA)en Benjamin Herman, Glenn Corneille Band,Het Goede Doel (NL),Mo Jones Big Band,Lunar Orchestra (NL) e.v.a. en maakte diverse tournees in Europa, Afrika (Tanzania) , Zuid-Amerika (Peru) ,China,Curacao,Bonaire en Thailand.

Ook nam hij deel aan verschillende bigband-projecten o.l.v. Jerry van Rooyen,Peter Herbolzheimer,Rob Pronk(NDR big band),The Skymasters,Jazzorchestra Brownie Speaks o.l.v. Rob Bruynen (trompettist WDR big band)met gastsolisten zoals Jeff Hamilton,Benjamin Herman,trombonist Lundgren,Lunar Orchestra met de Belgische trompettist Bert Joris e.a.

Hij is tevens docent saxofoon aan de ECI cultuurfabriek in Roermond,gaf diverse workshops voor SLIM (Stichting Limburgse Geimproviseerde Muziek),Centrum v.d.Kunsten Eindhoven,Hasselt (B) en Aken(D).Ook is hij als saxofoondocent voor The Rock Station in Reuver.Peter schreef diverse composities (o.a.voor Searing Quartet).

Momenteel speelt hij met zijn eigen kwartet samen met pianist Gero Körner , drummer Mimi Verderame en bassist Werner Lausher.

 

Peter’s spel kenmerkt zich door een horizontale,melodieuze benadering maar waarbij hij altijd de harmoniëen als ankerpunt gebruikt als een muzikaal en avontuurlijk pad waarbij hij zich (en ook de andere musici) zich kan laten verrassen door het onvoorspelbare.En het mooiste vindt Peter als er interactie/anticipatie binnen de band ontstaat.Voor Peter is het zinnetje:”the music tells you what to do” een muzikaal credo.En altijd afhankelijk van de sfeer en het moment.

Even zo belangrijk is de melodie/thema voor hem en probeert hij dit altijd als een soort muzikale uitvalsbasis,met zorg uit te dragen en vind het een genot als hij zijn ziel(soul) de vrije hand geeft hierin. Daarbij heeft hij qua sound(timbre) veel draagkracht en resonantie in zijn spel.

 

Tot zijn inspiratiebronnen horen old school saxofonisten zoals Stan Getz,Dexter Gordon,Cannonball Adderley,Michael Brecker maar ook de uit de huidige generatie saxofonisten zoals Joshua Redman en Seamus Blake.

Verder laat hij zich ook inspireren door pianisten,gitaristen etc.

De klassieke muziek zoals Bach,Scriabin,Ravel behoren tot zijn lievelingscomponisten.

Tijdens tournees naar Tanzania,waar hij samen jamde met een Tanzaniaanse band,werd hij ook geïnspireerd  en schreef een aantal stukken met typische Afrikaanse ritmiek.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.