18/11 - 20.30 uur: Joep Pelt

Gepubliceerd op 27 februari 2023 om 15:49

Joep Pelt: Guitar Globetrotter

Joep Pelt is een echte ‘gitaar globetrotter’. Muzikaal opgevoed aan de modderige oevers van de Mississippi en de Niger door artiesten als R.L. Burnside en Ali Farka Touré trekt Joep regelmatig de wijde wereld in op zoek naar nieuwe muzikale ingrediënten. Over de jaren is Joep tal van muzikale samenwerkingsprojecten aangegaan met artiesten uit de meest uiteenlopende genres. Joep’s eclectisch gitaarspel dient daarbij steevast als smeermiddel tussen verschillende muzikale werelden.

Joep’s muzikale carriere laat zich kenmerken door een uitgesproken muzikale veelzijdigheid. Zo startte Joep recent de Ethiopisch/Eritrese groep Entoto Band waarvan in 2023 het debuutalbum verschijnt, gecombineerd met een club en festival tournee. Daarnaast speelt Joep akoestische solo concerten en twee verschillende muzikale solo theaterprogramma’s. “Folk Revolution!” gaat over de blijvende impact de field recordings van Alan Lomax, “Van Mali tot Mississippi” vertelt  het definitieve verhaal van de blues. Voor beide programma’s vormen Joep’s persoonlijke verhalen over  zijn wereldwijde muzikale avonturen de rode draad.

Joep heeft een zestal albums onder zijn eigen naam uitgebracht, speelde al vijf keer op het North Sea Jazz Festival en stond op talrijke gerenommeerde podia en festivals in binnen- en buitenland. Ook heeft Joep langlopende samenwerkingen met verschillende Zuid-Afrikaanse artiesten voor zijn project Soweto Soul, waarvan een zelf geproduceerde documentaire regelmatig te zien is op NPO2 Extra. Met de Soweto Soul live band speelde Joep verschillende Europese tournees. Eerder werkte Joep jarenlang samen met de Malinese gitaarlegende Lobi Traoré, waarmee hij het album “I Yougoba!” uitbracht en toerde door Nederland, Afrika en de VS. In Limburg produceerde en speelde Joep een documentaire voor L1 en een serie uitverkochte schouwburgconcerten met de legendarische dialectgroep Carboon, waarin Limburg’s mijnverleden werd bezongen. Geregeld combineert Joep zijn muziekprojecten met het maken van documentaires voor radio of TV, muzikale lezingen en workshops. 

Joep’s avontuurlijke ziel en onverzadigbare muzikale honger maken hem tot een van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Of het nu gaat om solo concerten met intieme akoestische liedjes of uitbundige dansmuziek met zijn swingende band, geen enkel optreden van Joep is hetzelfde. Laat je meevoeren naar het schemergebied tussen verschillende muzikale wereld door deze ‘gitaar globetrotter’. Er valt een wereld te verkennen!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.