09/09 - 20.30 uur: 3'Ain

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 14:25

Worldwide jazz met middenoosterse invloeden

 

Yamen Martini (trompet), Otto Kint (contrabas) en Piet Maris (accordeon).

In 2015 verhuisde Yamen van Syrië naar België, waar hij Piet ontmoette: samen werkten ze in 2016 aan muziek voor een theaterstuk. Daarna nodigde Piet Yamen uit als gastmuzikant bij Jaune Toujours, zowel live als op hun album Europeana (2018). In de zomer van 2019 vroegen Yamen en Piet aan Otto om mee te  stappen in hun muzikale avontuur en zo werd 3'Ain geboren.

De naam van het trio is gebaseerd op ﻉ, de achttiende letter van het Arabische alfabet, ook een van de moeilijkste klinkers om uit te spreken voor westerlingen. In Arabische chat- en sms-gesprekken wordt de letter vaak als 3 aangeduid, en in de transliteratie als 'ain. 3'Ain leek dan ook een toepasselijke naam voor een trio dat hedendaagse worldwide jazz met middenoosterse invloeden speelt.

In mei 2020 releasden ze hun eerste EP op het eigen label Choux de Bruxelles: de nummers daarop verwijzen geregeld naar de omgeving van de plaats waar ze creëren, in de haven van Oostende. Voorjaar 2023 komen ze met nieuw materiaal dat ze opnamen in de studio van De Grote Post (Oostende!).

De eerste EP van 3'Ain vind je in onze webshop of op Bandcamp

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.